پیام خراسان

آخرين مطالب

محافظت از اموال مردم با سازوکار مدیریت حمل و نقل عمومی مشهد | در اتوبوس و تاکسی‌های مشهد چیزی گم نمی‌شود اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش ؛ ازدست‌دادن اموال در سرقت‌ها برای شهروندان بسیار تلخ است. چون آنچه را به‌زحمت اندوخته‌اند، در مدتی بسیار کوتاه از دست می‌دهند. اما مال‌باخته در این ماجرا مقصر صددرصدی نیست و خودش را سرزنش نمی‌کند و از سویی با شکایت به مراجع قضایی و دستگیری سارقان، این تلخی کمی در کام شهروندان کاهش می‌یابد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما گاهی افراد با دست خودشان کاری می‌کنند که اموالشان از کفشان برود.
گاهی برخی شهروندان در سفر‌های درون‌شهری اموالشان را درون تاکسی یا اتوبوس جا می‌گذارند و این حوادث آن‌قدر تلخ است که این تلخی تا مغز استخوانشان نفوذ می‌کند؛ مانند مردی که پس از یک روز سخت کاری، پول اجاره‌خانه‌اش را نقد از دخل مغازه‌اش برمی‌دارد و با آخرین اتوبوس راهی خانه‌اش می‌شود، ولی موقع پیاده‌شدن ناگهان متوجه می‌شود کیسه پول‌ها همراهش نیست، یا یک تبعه ترکمنستانی که برای زیارت با اتوبوس بین‌شهری به مشهد آمده بود. 
او از پایانه مسافربری با تاکسی راهی اقامتگاهش در خیابان امام‌رضا (ع) شده بود، اما پس از پیاده‌شدن و رفتن تاکسی، متوجه شده بود که کیف حاوی چندهزار دلار پول نقدش را در تاکسی جا گذاشته است. شاید برای شما هم چنین حوادثی اتفاق افتاده باشد. اما چاره چیست؟ آیا فرد می‌تواند از آشفتگی حواسش هم شکایت کند؟ در این پرونده‌ها سرنوشت کالا‌های گم‌شده یا به‌عبارتی پیداشده چه می‌شود؟ اگر می‌خواهید بیشتر از سرنوشت این کالا‌ها بدانید یا متوجه شوید هنگام جاگذاشتن وسایل در اتوبوس‌های شرکت واحد و تاکسی‌های درون‌شهری چه باید بکنید، این گزارش را تا انتها بخوانید.
اتوبوس‌های درون‌شهری یکی از وسایل حمل‌ونقل عمومی پرمخاطب در مشهد هستند. گذشته از دلایل فنی آن، همین موضوع موجب می‌شود تا سالانه تعداد زیادی لوازم از شهروندان در اتوبوس‌ها جا بماند و مفقود شود. برای پیگیری این موضوع، به سراغ سازمان اتوبوس‌رانی مشهد می‌رویم و با مدیرعامل این سازمان موضوع را در میان می‌گذاریم.

پیام خراسان

نگهداری 381 روزه کالا‌ها محسن شریعتی ابتدای صحبت‌هایش یک پیش‌شرط می‌گذارد؛ اینکه مسافران باید کالای گم‌شده را به دست راننده برسانند که ما بتوانیم صاحب آن را پیدا کنیم. البته گاهی خود راننده نیز وسایلی را پیدا می‌کند که در بیشتر مواقع این کالا‌ها به صاحبانشان برگردانده می‌شود. وی درباره فرایند کشف کالا‌ها بیان می‌کند: وقتی کالای مفقودی به دست راننده برسد، او وسایل را به رئیس خط تحویل می‌دهد.
رئیس خط نیز 48 ساعت این کالا را در همان‌جا یعنی ابتدا یا انتهای خط نگه می‌دارد و اگر در این مدت صاحبش مراجعه کرد که تحویل می‌دهد. اما در غیر این صورت رئیس خط آن وسیله را به دفتر سازمان اتوبوس‌رانی در آن منطقه می‌برد و به یکی از سه دفتر مناطق سازمان تحویل می‌دهد.
شریعتی می‌افزاید: وسایل مفقودی در دفاتر ما به مدت دو هفته نگهداری می‌شوند. در این مدت اگر مالک مراجعه کرد، با دادن نشانی وسیله را پس می‌گیرد، اما اگر بازهم در این مدت کسی مراجعه نکرد، همکارانم پس از دو هفته، وسایل را به روابط‌عمومی سازمان اتوبوس‌رانی مشهد در انتهای خیابان فدائیان اسلام منتقل می‌کنند و در این مکان وسایل کشف‌شده تا یک‌سال و شانزده روز نگهداری می‌شوند. پس از گذشت این مدت از تاریخ پیداشدن وسیله، کالا‌ها برای تعیین‌تکلیف به ستاد فرامین امام در مشهد تحویل داده می‌شوند.
جاگذاشتن گردن‌بند صدساله مدیرعامل سازمان اتوبوس‌رانی مشهد درباره باارزش‌ترین کالای کشف‌شده در اتوبوس‌های شرکت واحد بیان می‌کند: از ابتدای امسال وسایل بسیاری در اتوبوس‌ها جا گذاشته شده است. ازجمله کالا‌های باارزشی که به مالکان آنها برگردانده شده است، می‌توان به یک گردن‌بند طلای عتیقه اشاره کرد که متعلق به نسل‌های پیشین خانواده‌ای بوده و بیش از یک قرن قدمت داشته است. این گردن‌بند متعلق به پیرزنی بود که از گردنش باز شده و کف اتوبوس افتاده بود. این گردن‌بند را یکی از مسافران به راننده تحویل داده و او هم به دست رئیس‌خط رسانده بود. رئیس خط همان روز این گردن‌بند عتیقه را به مالکش پس داده بود.
وی ادامه می‌دهد: نمونه دیگر، جاماندن کیف پول و مدارک یک زائر عراقی بود. در این کیف حدود هزار دلار پول نقد و گذرنامه این تبعه خارجی بود. در یک مورد دیگر نیز شهروندی چند میلیون تومان پول نقد را در اتوبوس جا گذاشته بود. تلفن‌های همراه و کیف پول جزو وسایلی است که بیشتر در اتوبوس‌های شرکت واحد جا می‌ماند.
تلفن همراه؛ صدرنشین کالا‌های جامانده تاکسی‌های درون‌شهری مشهد هم دست‌کمی از اتوبوس‌ها ندارند و سالانه تعداد زیادی از مسافران با تاکسی در مشهد جابه‌جا می‌شوند و گاهی افراد وسایلشان را در تاکسی‌ها جا می‌گذارند. سازمان تاکسی‌رانی هم شبیه اتوبوس‌رانی سازوبرگ مشخصی برای بازگردان وسایل جامانده به مسافران دارد که مدیرعامل سازمان تاکسی‌رانی مشهد در این‌باره توضیح می‌دهد.
مرتضی چایچی‌مطلق درباره سهل‌انگاری شهروندان در جاگذاشتن وسایلشان درون تاکسی‌ها ابراز تأسف می‌کند و می‌گوید: بیشترین وسیله‌ای که مسافران در تاکسی‌ها جا می‌گذارند، تلفن همراه است که بیشترشان به همت رانندگان به مالکانشان بازگردانده می‌شوند، اما دیگر اشیا و وسایل را رانندگان ما به دفتر بخش اشیای گم‌شده سازمان تاکسی‌رانی تحویل می‌دهند. این موضوع برای همه ناوگان ما ازجمله تاکسی‌های خطی سطح شهر، فرودگاه، راه‌آهن، پایانه مسافربری و... صادق است.
این وسایل را همکاران من در یک بازه زمانی مشخص نگه می‌دارند تا به مالکانشان بازگردانند. خوشبختانه در بیشتر مواقع شاهد بازگرداندن وسایل به صاحبانشان هستیم، به‌ویژه در بخش وسایل باارزش، اما درصورتی‌که مالکان آنها به ما مراجعه نکردند، وسایل جامانده تحویل سازمان فرامین امام در مشهد می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/740660/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثبت بالاترین قیمت معاملاتی آخر هفته برای میلگرد فولاد خراسان

جلب مشارکت بهره‌برداران برای سرشماری کشاورزی ضروری است

دستورالعمل جدید راه‌آهن کشور از بیکاری 2000 اپراتور قطار جلوگیری کرد

واردات دام از افغانستان به ایران بلامانع است

ثبت اولین شرکت وارد کننده دارو و واکسن در خراسان جنوبی

امنیت خروجی یک دستگاه نیست/تعامل برای خدمت به مردم خراسان جنوبی

برگزاری مراسم یادواره شهید سرهنگ دوم هادی میرآبادی در نیشابور + فیلم و عکس

18 میلیون قطعه جوجه‌ریزی مرغ گوشتی در خراسان جنوبی

فوت یک شهروند بر اثر واژگونی خودرو در محور سبزوار - نیشابور

استاندار خراسان شمالی : با انتقال آب‌های شمالی به داخل استان، انقلابی در اقتصاد کشاورزی استان ایجاد خواهد

پنج راه دسترسی غیرمجاز در محور یزد - طبس مسدود شد

واژگونی خودرو با 4 کشته و یک مجروح در محور کرمان-دیهوک

◄ جابجایی 641 هزار مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی خراسان جنوبی

توقیف کامیون حامل 3 هزار قطعه مرغ زنده فاقد مجوز در بیرجند

فوت دردناک یکی دیگر از کارگران معدن طبس/ افزایش تعداد جان‌باختگان

آیا فاجعه معدن طبس در صنعت نفت تکرار می‌شود؟

مرز ماهیرود پیشران اقتصاد خراسان جنوبی

پیکر شهید سید حسن نصرالله روز جمعه تشییع می شود

شمار جان باختگان حادثه معدن طبس به 52 نفر رسید

افزایش تعداد جان‌باختگان معدن طبس

5 کشته و مجروح در واژگونی خودرو در محور کرمان-دیهوک

وزش باد پدیده غالب در خراسان جنوبی است

4 کشته و یک مصدوم در محور راور - دیهوک

بیرجند و اهواز در ابتدا و انتهای مدار پاکی و آلودگی هوا

برداشت پسته به کمک 11 خواهر بسیجی در آیسک

سالمندان در قاب تصویر

توقیف 29 دستگاه خودرو حامل سوخت قاچاق در خراسان جنوبی

افزایش 100 درصدی گواهی‌های صادره بین المللی خراسان جنوبی

واردات دام در خراسان جنوبی با تایید دامپزشکی بلامانع است

جشن و سرور مردم شهر قاین پس از حمله ظفرمندانه سپاه

رشد 100 درصدی سرمایه گذاری‌های خارجی خراسان جنوبی در سایه امنیت

100 پروژه ناتمام ورزشی در استان نیازمند تامین اعتبار است

توقیف 27 خودروی شوتی در خراسان جنوبی

محکومیت قاچاقچی سوخت در بیرجند

ایمن‌سازی تونل تنگه زاغ در محور بندرعباس حاجی‌آباد

اجرای دهمین مرحله استانی مقابله با قاچاق سوخت و توقیف 27 دستگاه خودرو شوتی

کمیته امداد خراسان‌جنوبی آماده دریافت کمک‌های مردمی به مردم مظلوم لبنان است

تمدید مهلت فراخوان طرح مرشدان در خراسان جنوبی

زلزله شدید خراسان جنوبی را لرزاند

افزایش 66 درصدی کشف انواع موادمخدر در اسفراین

بازارچه تخصصی «گل زعفران» در خراسان شمالی راه اندازی می شود

927 کارگر در خراسان شمالی از مقرری بیمه بیکاری بهره‌مند شدند

کاهش 26 درصدی تصادفات فوتی در خراسان شمالی/متلاشی شدن 12 باند سارقان در استان

افشای راز یک جنایت خانوادگی در پردیس

32 هزار میلیارد ریال گندم از کشاورزان خراسان شمالی خریداری شد

تیم فوتبال شهر راز شیراز 6 بازیکن جدید به خدمت گرفت

همه دانش آموز عزیز شهرستان گرمه در شور عاطفه ها همراه شدند

رتبه نخست خراسان شمالی در کشت کاملینا

آغاز کشت پائیزه در کشتزارهای خراسان شمالی

دستگیری 91 تبعه غیرمجاز در خراسان شمالی